OESF Portal | OESF Forum | OESF Wiki | LinuxPDA | #planetgemini chat on matrix.org | #gemini-pda chat on Freenode | #zaurus and #alarmz chat on Freenode | ELSI (coming soon) | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
> Corrupted Nand Recovery, My NAND doesn't work. I need some files
apink
post Jun 30 2006, 04:30 PM
Post #1





Group: Members
Posts: 106
Joined: 2-August 05
Member No.: 7,764



Before trying out OZ I made a NAND backup of my pdax system. I didn't back up my files otherwise sad.gif . Now when I load the NAND into the c1000 the thing won't boot up. The trisoft NAND does work, just not my pdax NAND. I need a couple files from the pdax installation. Is there a way to read files off of a NAND without installing it on the Z?

I know. I should have backed up the files blink.gif . (Newbie alert.)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bam
post Jun 30 2006, 07:19 PM
Post #2





Group: Members
Posts: 1,213
Joined: 9-June 05
From: Gobi Desert, Mongolia
Member No.: 7,306



did you try and do an install of pdaxrom first then the nand restore?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
apink
post Jun 30 2006, 08:22 PM
Post #3





Group: Members
Posts: 106
Joined: 2-August 05
Member No.: 7,764



QUOTE(bam @ Jun 30 2006, 07:19 PM)
did you try and do an install of pdaxrom first then the nand restore?
*


I just tried that. No luck.

The NAND seems to be installed. Pdaxrom boots normally until the "fat . . . logical sector size 381" part of bootup. Then it lists a lot of numbers on the screen, followed by a bunch of "function entered at <adress> . . ." statements, followed by "kernel panic: attempted to kill init!" ohmy.gif

init seems like a nice enough guy. I can see why the kernel would be panicking. Is there any way to get through this without the impending bloodshed? cool.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cresho
post Jun 30 2006, 08:52 PM
Post #4





Group: Members
Posts: 1,609
Joined: 29-October 03
From: Los Angeles
Member No.: 809



just a thought, are you using a 2gb sd card? use a 1gb or less.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
apink
post Jul 1 2006, 09:32 AM
Post #5





Group: Members
Posts: 106
Joined: 2-August 05
Member No.: 7,764



QUOTE(Cresho @ Jun 30 2006, 08:52 PM)
just a thought, are you using a 2gb sd card?  use a 1gb or less.
*


I am using a 512 meg card.

Fix: I have been able to access the files I need by doing the following:

1. Flash the corrupt NAND.
2. Start to install a new copy of pdax beta1.
3. At the appropriate menu, choose to open a shell instead of installing a new rom.
4. Mount /dev/mtdblock3: voila! my files. biggrin.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 23rd January 2020 - 06:46 AM