Printable Version of Topic

Click here to view this topic in its original format

OESF Portables Forum _ Gemini PDA - General Discussion _ Loss of 4G

Posted by: David H Nov 19 2019, 03:47 AM

My sim provider is Virgin Mobile. I have been using $G for several years with them. Recently the phone started reporting the loss of 4G signal and recently stopped connecting to their 4G signal. Android only states that 3G is available to connect with.

Posted by: gidds Nov 20 2019, 12:17 AM

(For what it's worth, my Gemini is also on Virgin Mobile in the UK, and 4G is fine. So it's not a network-wide issue. I doubt that's much consolation, though...)

Do you have any other phones or know anyone else in your area using Virgin Mobile (or T-Mobile, whose network they use)? If so, that could distinguish between a device problem and a network problem.

Posted by: Daniel W Nov 23 2019, 12:25 PM

Weird.

I briefly had a similar experience two days ago. The network LED (opposite side of the charging LED) suddenly lit up in magenta and just stayed on. Then it began flashing, went back to steady magenta, seemingly repeating. Picking it up, I noticed it had dropped from 4G to 3G, and seemed to stay there. Inches away, my other phone, with a SIM card from the same (Swedish) operator, had seemingly stable 4G reception. As I was in the midst of a meeting, I found the flashing annoying, so I went to flight mode. Later, when leaving flight mode, I was back on 4G again, and I haven't experienced it again.

How are things going on your end? Still just 3G?

Posted by: David H Nov 29 2019, 12:57 AM

QUOTE(Daniel W @ Nov 23 2019, 12:25 PM) *
Weird.

I briefly had a similar experience two days ago. The network LED (opposite side of the charging LED) suddenly lit up in magenta and just stayed on. Then it began flashing, went back to steady magenta, seemingly repeating. Picking it up, I noticed it had dropped from 4G to 3G, and seemed to stay there. Inches away, my other phone, with a SIM card from the same (Swedish) operator, had seemingly stable 4G reception. As I was in the midst of a meeting, I found the flashing annoying, so I went to flight mode. Later, when leaving flight mode, I was back on 4G again, and I haven't experienced it again.

How are things going on your end? Still just 3G?


Yes, my smart watch which is linked to the phone had been reporting loss of 4G signal in certain areas, like my Mums kitchen, but then re linked when I left the area for several weeks no it will not link anywhere and the android OS will only find 2G and 3G networks. I have no other phone to use as a test for my sim.

Posted by: David H Dec 6 2019, 02:13 AM

I have contacted Planet Computers directly as the phone is now sending me similar messages regarding the 3G signal.

Powered by Invision Power Board (http://www.invisionboard.com)
© Invision Power Services (http://www.invisionpower.com)