OESF Portal | OESF Forum | OESF Wiki | LinuxPDA | #planetgemini chat on matrix.org | #gemini-pda chat on Freenode | #zaurus and #alarmz chat on Freenode | ELSI (coming soon) | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
> Oz 3.5.3 - Opie Battery Applet Hangs The Z, when switching to percent icon
ankhcraft
post Apr 16 2005, 02:38 PM
Post #1





Group: Members
Posts: 10
Joined: 30-March 05
Member No.: 6,746



When holding down the stylus (long tap) on the battery applet to change to the percentage icon, the view does change but the entire desktop freezes and the entire Zaurus is unusable.

I was able to log in over the USB connection after this and restart Opie. Logging in over the wireless link didn't work, the session hung after a few seconds, and further login attempts also hung. The wireless link was pingable... until I removed the card and plugged in back in. Then, no wireless connectivity at all, it seems.

This bug is duplicable: it happens every time I try it. sad.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ankhcraft
post Apr 16 2005, 02:42 PM
Post #2





Group: Members
Posts: 10
Joined: 30-March 05
Member No.: 6,746



Edit: Removed this 2nd post, because I was completely wrong. See my 3rd post for my eventual conclusion.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ankhcraft
post Apr 16 2005, 03:07 PM
Post #3





Group: Members
Posts: 10
Joined: 30-March 05
Member No.: 6,746



Okay, yet another update:

It seems to only happen when an application is displayed on the screen. After I restarted Opie before, no application was displayed on the screen yet, because I had just restarted.

Run (assumedly) any application, wait until the application window is fully displayed on the screen and then try switch back and forth between the percentage icon and the battery icon to elicit this bug.

In my first post, I didn't realize that the behaviour of the battery applet would be different when applications are or aren't displayed on the screen.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lardman
post Apr 17 2005, 03:15 AM
Post #4





Group: Members
Posts: 4,512
Joined: 25-October 03
From: Bath, UK
Member No.: 464



Sounds like a bug to me - submit it to the Opie bugtracker.

http://opie.handhelds.org/cgi-bin/moin.cgi/BugReport


Si
Go to the top of the page
 
+Quote Post
limit
post Oct 16 2005, 01:19 AM
Post #5





Group: Members
Posts: 5
Joined: 28-September 05
From: near Paine Field, WA, USA
Member No.: 8,215



I can't find this bug in mantis. Any objections to me adding it? This freeze is very reproducible for me (config in sig). Button presses and screen taps do nothing. The screen doesn't even dim. REPLACE BATTERY reset does work. ssh stays functional:

While frozen:
CODE
 PID  Uid     VmSize Stat Command
   1 root        508 S   init [5]              
   2 root            SW  [keventd]
   3 root            DW  [swapper]
   4 root            DW  [swapper]
   5 root            SW  [swapper]
   6 root            RW  [kapm-idled]
   7 root            RWN [ksoftirqd_CPU0]
   8 root            SW  [kswapd]
   9 root            SW  [bdflush]
  10 root            SW  [kupdated]
  11 root            DW  [swapper]
  12 root            SW  [mtdblockd]
 219 root            SWN [jffs2_gcd_mtd4]
 373 root            SW  [krfcommd]
 816 root        304 S   /sbin/sdmgr
 978 daemon      428 S   /sbin/portmap
1186 root        472 S   irattach /dev/ttyS1
1272 root        752 S   /sbin/cardmgr
1299 root       1440 S   /usr/sbin/sshd
1311 root        584 S   /sbin/syslogd -n -C 64 -m 20
1319 root        540 S   /sbin/klogd -n
1411 root        564 S   hcid: processing events                
1418 root        516 S   /sbin/sdpd
1643 root        604 S   udhcpc -b -p /var/run/udhcpc.wlan0.pid -i wlan0
1735 root        516 S   /sbin/getty 115200 ttyS0
1736 root        516 S   /sbin/getty 38400 tty1
2032 root       4004 S N quicklauncher
2099 root       1844 S   sshd: root@pts/0  
2101 root        780 S   -sh
2137 root        708 R   ps

After reboot, all of the above and:
CODE
1048 root        528 S   /usr/sbin/apmd -P /etc/apm/apmd_proxy --proxy-timeout
1737 root      10740 S   /opt/QtPalmtop/bin/qpe -terminal 2
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lardman
post Oct 16 2005, 04:04 AM
Post #6





Group: Members
Posts: 4,512
Joined: 25-October 03
From: Bath, UK
Member No.: 464



Go ahead and add it.

Si
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 19th February 2020 - 12:27 AM